אנשים רבים עוברים היום לרכבים חשמליים ובעקבות כך עולה הביקוש להתקנת עמדת טעינה ביתית. ישנם יתרונות רבים לעמדת טעינה ביתית, היא מעניקה לכם נוחות, זמינות, חיסכון בזמן וחיסכון משמעותי בעלויות הטעינה.
כיום ישנן חברות רבות המביאות איתן את הידע, הטכנולוגיה והניסיון לצורך התקנת עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי. חשוב כמובן לבחור בחברה הנכונה, בעלת הניסיון והמקצועיות.
אז מה צריך לדעת על התקנת עמדת טעינה ביתית?
הכנת מערכת החשמל
הדבר הראשון שצריך לדעת הוא שעמדת טעינה לרכב חשמלי דורשת חיבור חשמלי תלת פאזי, דבר המייקר את העלויות. תאורטית ניתן להתקין עמדת טעינה ביתית על מערכת חד פאזי, אך הדבר אינו מומלץ; היא צפויה לצרוך כמות גדולה של חשמל ולא לאפשר לכם ליהנות ממכשירי חשמל אחרים בבית בעת השימוש, דבר שיגביל אתכם להטענה אך ורק בשעות הלילה. אם אין לכם מערכת תלת פאזית, מומלץ לשדרג את מערכת החשמל הביתית בטרם ההתקנה.
בנוסף ישנו צורך בהתקנת התשתיות עצמן, כלומר למשוך קו חשמל מלוח החשמל עד לאזור בו חונה הרכב ובו תותקן עמדת הטעינה. בלוח החשמל יותקן מפסק נוסף ויש צורך גם בעבודות נוספות על מנת להכין את התשתית בצורה אסתטית ובטיחותית. בכל בית שוררים תנאים אחרים והעלויות עשויות להשתנות. רצוי להזמין את החברה המתקינה לצורך סיור מקדים במקום.
סוגי מערכות טעינה ביתית
בטרם התקנת עמדת טעינה ביתית, כדאי להכיר את שני סוגי עמדות הטעינה:
עמדת טעינה DC – מכונה גם עמדת טעינה מהירה. היא עוברת על זרם חשמלי ישיר ובאפשרותה ניתן ניתן להטעין את הסוללה ב 40 דקות. אלו הן עמדות הטעינה שאתם רואים בעמדות הטעינה הציבוריות. עמדות אלו אינן מיועדות עבור הצרכן הביתי, מערכת החשמל הביתית אינה עובדת על זרם חשמל ישיר אלא על זרם חליפין AC. כמו כן הטענות מהירות הן אינו האפשרות האידאלית; זה עשוי להישמע כמו פתרון נוח אך לאורך זמן הן מקצרות את חיי הסוללה ולכן טעינה ארוכה ואטית היא האידאלית.
עמדות טעינה AC – אלו הן עמדות טעינה המתאימות לשימוש ביתי והן מתאימות גם לכל סוגי הרכב החשמליים. הן מספקות הטענה אטית של כ 5-7 שעות, הנחשבות לבטוחות וטובות יותר. תוכלו בקלות להטעין את הרכב בשעות הלילה ולהתעורר בבוקר עם סוללה מלאה המספיקה לנסיעות ארוכות ללא צורך בעוד הטענות במהלך היום. יתרון נוסף של התקנת עמדת טעינה ביתית AC הוא שניתן להתקין אותה גם על מערכת חשמל חד פאזית.
כמה עולה התקנת מערכת טעינה ביתית
מחיר מערכת טעינה לרכב חשמלי נע בטווח של 2000-3000 שקלים, אך קיימות גם מערכות יקרות יותר. אך עלות ההתקנה עצמה עלולה להיות יקרה יותר מעלות המערכת. לכן כדאי לפנות למתקין מערכות טעינה לרכב חשמלי אשר יגיע לביקור אצלכם. במהלך הביקור הוא יבדוק אילו תשתיות יש להתקין ואילו עבודות הכנה, ויעניק לכם הצעת מחיר מדויקת.